Finalisterna till Årets byggkvinna 2023

Mellan den 24 mars och 3 april kan du nominera din förebild, som genom sin kompetens och yrkesroll, har bidragit till att bredda bilden av vem som kan arbeta inom bygg- och anläggningsbranschen. 

Nu har juryn noggrant valt ut finalisterna till Årets byggkvinna 2023. Av de 95 nominerade återstår nu tre inspirerande förebilder. Priset Årets byggkvinna lyfter fram kvinnliga förebilder i byggbranschen, så att vi på sikt kan få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur. Årets byggkvinna grundades 2021 av Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör.

Här är de tre finalisterna till Årets byggkvinna 2023: 

-	Beatrice Andersson, grävmaskinist, JB Villan
-	Mariam Mohammedamin, arbetsledare, Tommy Byggare
-	Rebecka Romin, entreprenadingenjör, Peab

Nomineringen pågår till 8 mars. Därefter väljer juryn ut tre finalister. Årets byggkvinna 2023 koras den 10 maj.

Beatrice Andersson, grävmaskinist, JB Villan / Mariam Mohammedamin, arbetsledare, Tommy Byggare / Rebecka Romin, entreprenadingenjör, Peab.

Om Årets byggkvinna

Syftet med Årets byggkvinna är att lyfta fram inspirerande förebilder som på olika sätt breddar bilden av vilka som jobbar i byggbranschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser. 

Utmärkelsen Årets byggkvinna lanserades 2021. Priset grundades av Byggföretagen och medgrundaren Sandra Mobaraki, även kallad Byggsandra, som tillsammans vill verka för att uppmärksamma kvinnliga förebilder i byggbranschen.

Läs mer om de tre finaliserna: Här

Nominera Årets byggkvinna 2023: Här